30 Kasım 2016 Çarşamba

2017'DEN 5 MODACININ STİLİ

Öncelikle merhaba arkadaşlar;
Sizin için 5 modacının 2017 yılı için çıkarttıkları kreasyonları ve kullandıkları çizgilerin stillerini yorumlamak istedik ...

SELMA STATE; Selma Hanım bu yıl toz pembe, uçuk mavi gibi pastel tonları kullanmasının yanı  sıra beyazıda oldukça sık tercih etmiştir. Derin yırtmaçların yanı sıra oldukça derin göğüs dekolteleri kreasyonda kendini gösteriyor. Uzun eteklerin azınlıkta olduğu kreasyonda mini etekler ve şortlar dikkat çekmektedir. Kumaş seçimi olarak zengin davranmasa da şifon ve payetli kumaşları kreasyonunda kullanmıştır.  Kreasyon genel olarak hiç desenin kullanılmadığı kısıtlı kumaş seçimleriyle hareket kazanan pastel tonların ve beyazın hakim olduğu dekoltelerin kendini ön planda tuttuğu oldukça sade ama şık bir çizgidedir.



SUDİ ETUZ; Yağ yeşili, tarçın rengi ve mavi tonlarının hakim olduğu fakat beyazın da tercih edildiği bu kreasyonda Sudi Bey aynı Selma Hanım gibi desenli kumaşlar yerine renkler ve kumaşların dokularıyla hareketi sağlamıştır. Pileli kumaşların ve derin dekoltelerin hakim olduğu kreasyonda elbiseler şıklıklarıyla dikkat çekmektedir.



TUBA ERGİN; Koyu mavi, tarçın rengi, krem ve beyazın uyumunu kullanan Tuba Hanım azda olsa desenli kumaşlara kreasyonunda yer vermiştir. Klasik tarzdan uzaklaşıp kendi tarzını parçalara yansıtmayı, marjinal ve spor tarzı klasik tarz ile harmanlayarak sağlamıştır.  Bunu örnegin; klasik ceket kumaşını kullanarak spor bir yelek yapıp bize sunmuştur. Böylece diğer tasarimcilardan daha farklı bir çizgi sunmuştur.



SALİH BALTA; Salih Bey seçtigimiz 5 kişiden en hareketli 2. kreasyona imzasını atmıştır. Desenli ve kabartmalı kumaşları, dantel ve güpür ayrıntıları ile farklılaştırmıştır. Kreasyondaki parçaların yer yer tamamen transparan, yer yer de tamamen kapalı olması güzel bir zıtlık yaratırken, ikilemde olmayı da zihinlerimize aktarmaktadır. Kreasyonunda diger tasarımcılardan farklı olarak siyah, kırmızı, pembe renklerini tercih edilmekle birlikte desenli kumaşlardaki sayı detayları desen konusunda da farklı bir çizgi izlemek istediğini bize anlatmaktadır. Sayılarla farklılık kazanarak minimalist çizgide olan parçaları dantel ve güpür ayrıntıları ile romantikleştirmiştir.



RAISA & VANESSA; Bolca renk ve birbirinden farklı kumaşlar kullanılan kreasyonda kırmızı, siyah, mavi, beyaz ve tarçın renkleri yer almıştır. Tarçın renginin ana renk sakalasında yer almayıp detay rengi olarak kullanılması ve detaylarda dantel, şifon ve tüylerin kullanılması kreasyona ayrı güzellik katmıştır. Bununla yetinmeyen Raisa & Venessa kreasyonda çizgi detaylarını, tüyleri, püskülleri ve bolca işleme motiflerini kullanmıstır. Bu kreasyonda diğerlerinden oldukça farklı, cesur ve iddialıdır. Kreasyondaki parçalar birbirlerinden farklı olsada aynı çizgiyi korumaktadır. Seçtiğimiz 5 kişiden en hareketli kreasyon Raisa&Vanessa imzalı kreasyondur.


27 Kasım 2016 Pazar

FRİDA KAHLO (TEK KAŞ) AKIMI

Merhaba Arkadaşlar;

Ele alacağımız konu biraz olağandışı. Yakın zamanda büyük yankı uyandıracağına inandığımız bir trendi sizlerle paylaşmak istedik.  Meksika ‘lı ünlü ressam Frida Kahlo’dan esinlenildiğini düşündüğümüz bu trend kaşları almamayı hatta birleştirmeyi hedefliyor.  Yurt dışında yeteri kadar kitle toplayan trend henüz ülkemizde pek benimsenmemiş vaziyette. Kimler tarafından sevilip benimsenir pek fikrimiz yok ama farklı ve bir o kadar da sıra dışı olduğunu biliyoruz. Defilelerde ve moda fotoğrafı çekimlerinde pek sırıtmasa da sokağa indirgenmiş halinin sırıtacağını düşünüyoruz. Markalar bu trend e sıcak baķmış olmalı ki hemen kendilerini adapte edip ürün üretmeye başlamışlar bile. Nyx’in kaslarınızı birleştirmeyi vaad eden ürünü "Unibrow" yurt dışı mağazalarında satışta. Bu trende uymak istiyorum ama kaşlarım birleşik degil ve ülkemizde bunu yapacagını vaad eden bir üründe yok diyorsanız üzülmeyin. Bu trendin bir diğer yüzü de kaşların ortasını kaş renginize yakın kaşınızla uyumlu olacak bir far ile doldurmak. Madonna’nın kızı Lourdes Leon bu modaya uyan yabancı ünlülerin başını çekiyor. 










26 Kasım 2016 Cumartesi

YENİ TREND SEPTUM PİERCİNG

   Öncelikle merhaba ;
   Moda canavarları ekibi olarak sizden uzak kalmak istemedik o yüzden daha henüz yazılarımıza başlamasakta küçük başlıklar altında sizlerle buluşmak istedik.Şimdilerde çoğu ünlüde rastladıgımız SEPTUM PIERCING modasını ele alalım...
   Bu moda oluşumu yeni olmayan daha öncelerde yer yer ve zaman zaman öne çıkmış bir akımdır. Asıl kökenini kızılderililerin sağlaması bir yana çoğu kesim sahip çıkmıştır. Gerek Anadolu yerlileri, gerek Kızılderililer, gerekse Gotik stilin sahip çıktığı SEPTUM PIERCING günümüzde her kesim tarafından kullanılmaktadır. Gelelim SEPTUM PIERCING in tarza kattığı olumlu yönlere. Kişinin asi ruhunu yansıtması bir yana farklı ve sıradışı duruşu, dikkat çekişi çoğumuzu cezbediyordur. İlk olarak yabancı ünlülerden rastaldığımız ve ülkemize de sirayet eden SEPTUM PIERCING ı kullanan ünlü isimler şunlardır;


  •  Rihanna
  •  Lady Gaga 
  •  Kendal Jenner
  •  Neslihan Atagül Doğulu


MODA CANAVARLARI EKİBİ OLARAK YAKINDA SİZLERLE OLACAĞIZ...